Ik heb hulp nodig bij mijn bezwaarschrift

Wilt u bezwaar maken en heeft u hulp nodig? Neem contact op met Munitax.

Zelf bezwaar indienen is eenvoudig (online of schriftelijk) en gratis. Toch hebben veel mensen de laatste jaren gebruik gemaakt van de diensten van commerciƫle bureaus en makelaar voor het indien van WOZ-bezwaarschriften. Deze bureaus en makelaars werken vaak op no cure no pay basis. Wij raden u aan om u vooraf goed te laten voorlichten. Bij een toekenning van een bezwaar zijn wij namelijk wettelijk verplicht de kosten te vergoeden die deze bureaus/makelaars gemaakt hebben. Dit kost de gemeenschap geld. Deze bedragen zijn aanzienlijk, in vergelijking tot wat een verlaging van de WOZ-waarde u oplevert.

U betaalt geen bedrag voor de geleverde diensten aan het bureau of de makelaar, maar de gemeente wel. De gemeente is wettelijk verplicht om de makelaar of adviseur die u heeft ingeschakeld ook een bedrag te vergoeden van gemiddeld 750 euro. Het bedrag is opgebouwd uit een bedrag voor het indienen van een bezwaarschrift, voor het bijwonen van een hoorzitting en voor het indienen van een taxatierapport.

Heeft u hulp nodig bij het indienen van een bezwaar? Neem dan contact op met Munitax. Dit kost u niets en houdt de kosten voor de gemeente laag. U kunt ons hiervoor elke werkdag tussen 8.30 en 12.30 uur bellen op 024 6780 962.