Veldwerk 2016

WOZ en veldcontrole
 

Algemeen
Vanaf 1 maart start Munitax met een controle van de objectkenmerken. Bij deze veldcontrole laten we panden in de gemeente in het veld opnemen en fotograferen. Voor deze werkzaamheden heeft Munitax het bedrijf SMQ-groep ingehuurd. De medewerkers van dit bedrijf kunnen zich legitimeren. Vertrouwt u het niet, vraag dan gerust naar hun legitimatie.

Planning
Jaarlijks laat Munitax 20% van de gemeente controleren. Op deze wijze komen alle panden één keer in de vijf jaar aan bod. Wij beginnen op 1 maart met de gemeente Berg en Dal.

Wat laten we controleren?
De medewerkers beschikken over de kenmerken van de panden zoals die op dit moment in de WOZ-administratie bekend zijn. Kenmerken zijn bijvoorbeeld: vrijstaande woning met een bouwjaar uit 1985 en een inhoud van 650 m3. Een vrijstaande garage met puntdak, bouwjaar 1985 en oppervlakte van 6 m2 en/of inhoud van 12 m3. Zij controleren de administratieve gegevens met dat wat daadwerkelijk aanwezig is. Ook kijken zij naar de onderhoudstoestand van de panden. Constateren zij verschillen? Dan maken zij hiervan een notitie.

Wat gebeurt er met de gegevens?
Munitax beoordeelt alle verschillen en verwerkt de gegevens in de WOZ-administratie. Daarna bepaalt Munitax de WOZ-waarde voor het belastingjaar 2017. De WOZ-beschikking met de belastingaanslag over 2017 valt eind januari 2017 bij u in de bus.

Invloed WOZ-waarde
Door de uitslag van de veldcontrole is het mogelijk dat de WOZ-waarde voor 2017 van uw pand een grotere afwijking heeft dan de gemiddelde stijging/daling voor vergelijkbare panden. Op het taxatieverslag ziet u welke kenmerken in de waarde zijn betrokken.

Meer  informatie
Informatie over de Wet WOZ en de gemeentelijke belastingen vindt u op de site van de Waarderingskamer.
 

 

Zoeken

Volg ons