Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers en inwoners. Veel ondernemers vragen Munitax om uitstel van betaling van de gemeentelijke heffingen. Munitax komt graag tegemoet aan deze vraag.

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers en inwoners. Munitax biedt daarom de mogelijkheid om uitstel van betaling aan te vragen.

Uitstel van betaling voor ondernemers

De deelnemende gemeenten van Munitax hebben besloten om ondernemers (op verzoek) uitstel van betaling te verlenen tot 1 september 2020. Betaalt u als ondernemer de aanslag automatisch in 8 termijnen? En leidt dit tot problemen? Ook dan is uitstel van betaling mogelijk. Eind maart doen wij nog een automatische incasso. U dient zelf uitstel van betaling aan te vragen. Dit kunt u direct online regelen.

Meer informatie voor ondernemers

Heeft u als ondernemer vragen over de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus? Kijk dan op de website van uw gemeente. Daar vindt u een overzicht van verschillende instanties waar u terechtkunt voor informatie, hulp en financiële steun.

Uitstel van betaling voor inwoners

Voor inwoners is het mogelijk om met een automatische incasso in termijnen te betalen. U kunt ook een betalingsregeling treffen en zo in termijnen betalen. Eventueel kunt u uitstel van betaling voor de gemeentelijke heffingen aanvragen. U vraagt uitstel aan via het contactformulier op deze website. Kies in het dropdown menu voor "andere vraag" en vul het formulier volledig in. Kijk voor betalen in termijnen op deze pagina. Wij nemen uw verzoek in behandeling. Hebben wij nog vragen? Dan nemen wij contact met u op.

Dwang(invordering)

De invorderingsstappen (herinneringen, aanmaningen, dwangbevelen) stellen wij uit tot 1 mei.