Let op als u uw WOZ-waarde ‘gratis’ laat checken!

Eind januari heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. Munitax gebruikt de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand als basis voor het heffen van verschillende belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting, soms de rioolheffing, de reclamebelasting en de BIZ-bijdrage.

Bent u het niet eens met deze waarde, kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen op deze website of neem contact met ons op via telefoonnummer 024 6780962. We willen net als u dat de WOZ-waarde klopt. Als blijkt dat we een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde dan passen wij dit aan.

Bezwaar maken

Wilt u bezwaar maken tegen uw aanslag gemeentelijke belastingen of de WOZ waarde? Dan kunt u dit direct online regelen met behulp van DigiD. Dit doet u via de pagina Bezwaar maken op deze website.

Bezwaar voor u laten indienen. Informeer goed!

U kunt uw bezwaarschrift ook laten indienen door een derde zoals commerciële bureaus en makelaars. Wij raden u aan om u vooraf goed te laten voorlichten. Vaak adverteren deze bureaus met een ‘gratis check’. Indien u gebruik maakt van een dergelijk bureau dan kunnen daar echter aanzienlijke proceskosten aan verbonden zijn voor de gemeente. Deze kosten staan vaak niet in verhouding tot de wijziging van de aanslag.

De gemeente maakt vooraf aan het belastingjaar een begroting. Als de kosten van procedures in het kader van de WOZ jaarlijks stijgen dan zal hiermee rekening worden gehouden bij het bepalen van de hoogte van de tarieven voor de gemeentelijke belastingen. 
Ook is het vaak zo dat u uw persoonlijke gegevens doorgeeft aan een dergelijk bureau en hiermee geeft u meestal direct een machtiging af waarmee dit bureau uw zaken behartigt. Vaak is dit voor onbepaalde tijd, omdat er bij het afgeven van deze machtiging geen eindtermijn wordt afgesproken.

Let daarom op wanneer u een ‘gratis check’ over uw WOZ-waarde wilt laten uitvoeren door een commercieel bureau.