Let op als u uw WOZ-waarde ‘gratis’ laat checken!

Eind januari heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen. Munitax gebruikt de WOZ- waarde van uw woning of bedrijfspand als basis voor het heffen van verschillende belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting en rioolheffing. Bent u het niet eens met deze waarde, neem dan eerst contact met ons op.

We willen net als u dat de WOZ-waarde klopt. Als blijkt dat we een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen wij deze graag voor u aan.

Wilt u bezwaar maken tegen uw aanslag gemeentelijke belastingen of de WOZ waarde? Dan kunt u online bezwaar maken met behulp van DigiD.

U kunt uw bezwaarschrift ook laten indienen door commerciële bureaus en of makelaars. Wij raden u aan om u vooraf goed te laten voorlichten. Vaak adverteren deze bureaus met een ‘gratis check’. Wanneer u hierbij uw persoonlijke gegevens doorgeeft, geeft u meestal direct een machtiging af waarmee dit bureau uw zaken behartigt. Vaak is dit voor onbepaalde tijd, omdat er bij het afgeven van deze machtiging geen eindtermijn wordt afgesproken.

Let daarom op wanneer u een ‘gratis check’ over uw WOZ-waarde wilt laten uitvoeren door een commercieel bureau.