Belastingaanslag 2021 van Munitax

Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen de belastingaanslag 2021 van Munitax.

Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Kijk op bij de meest gestelde vragen. Toch liever persoonlijk contact? Bel met 024 678 09 62. Kunnen we uw vraag niet direct beantwoorden? Dan maken we een terugbelnotitie en bellen u zo snel mogelijk terug.

De Berichtenbox van MijnOverheid

MijnOverheid is een website van de rijksoverheid. U kunt hierop onder andere zien hoe u geregistreerd bent bij de overheid. Op www.mijn.overheid.nl kunt u zien welke overheidsorganisaties aangesloten zijn en hun berichten versturen via MijnOverheid. Munitax is ook aangesloten. 

Met uw DigiD kunt u uw eigen, beveiligde, digitale brievenbus (de Berichtenbox) activeren op www.mijn.overheid.nl. kunt aan- of uitvinken van welke organisaties u berichten wel of niet wilt ontvangen via de Berichtenbox. Berichten die u via de Berichtenbox ontvangt, ontvangt u niet meer op papier. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mailbericht op het door u opgegeven e-mailadres. Denk er daarom aan bij wijziging van uw e-mailadres dat u dit ook aanpast op de website van MijnOverheid.

Het taxatieverslag

Heeft u een DigiD? Dan kunt u uw taxatieverslag vinden op MijnOverheid. Hier kunt u de taxatieverslagen van 2021 en 2020 vinden. Een voorwaarde is wel dat de belastingaanslag op uw naam moet staan.
U kunt uw taxatieverslag daar als volgt vinden: 

  • Klik op het item “Wonen” in de linkerkantlijn
  • Kies voor “Bekijk WOZ-gegevens” in het rechter vak
  • Klik op het adres waarvan u het taxatieverslag wilt inzien 
  • Kies voor “Taxatieverslag van uw gemeente”

Heeft u geen DigiD dan kunt u dit aanvragen op digid.nl. Bent u niet in de gelegenheid om digid aan te vragen op betreft het een niet-woning, maak dan gebruik van het contactformulier van Munitax.

Taxatieverslag niet beschikbaar?

Staat uw taxatieverslag er niet? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij sturen u het taxatieverslag dan per post toe.

Code op het voorblad van de belastingaanslag

Op het voorblad dat met de belastingaanslag is meegezonden staat een code. Via deze code kunt u de aanslag direct betalen.

Veelgestelde vragen over gemeentelijke belastingen

Bekijk de veelgestelde vragen.